Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Про волонтерський рух розказали семикласникам у Мелітопольському музеї

Волонтерство – це стан твоєї душі, це відчуття, коли віддаєш щось своє, власне і радієш, що поділився тим… Саме цей вислів був визначним на зустрічі «Поспішайте творити добро», присвяченій Міжнародному дню волонтера. 5 грудня 2018 року до Мелітопольського міського краєзнавчого музею завітали учні 7-го класу спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №25, аби поговорити про важку, але дуже важливу діяльність волонтерського руху; дізнатися про його витоки, про діяльність саме на території України в різні часи, та, звичайно, про сучасне волонтерство.

Також згадали, що зустріч відбувається напередодні Дня Збройних Сил України, який вся Україна буде візначати 6 грудня. В цей день згадується важкий, але наповнений перемог та звитяг, шлях нашої країни від часів козацтва і до сьогодення! І волонтерство також є невід’ємною частиною цього визначного дня!

Окрім отриманої важливої та цікавої інформації, діти залюбки переглянули декілька відео-фрагментів на задану тематику, а також спробували себе в інтерактивних вправах – створювали логотип благодійної організації та образ сучасного волонтера.

Наприкінці наукові співробітники Наталія Твердохліб та Анна Лиходід разом з дітьми підбили підсумок зустрічі – соціально-економічна ситуація в Україні, події на майдані та неоголошена війна на сході змусила пересічних українців по-новому поглянути на власну громадянську позицію та сприяла високому розвитку самоорганізації, волонтерства та благодійності в країні. Ще чотири роки тому нас дивували люди, які за власним бажанням кидали роботу, забували про справи і йшли допомагати. Сьогодні ж кожен другий українець – волонтер.