Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Англійська супниця з кришкою ХІХ ст.

Продовжуємо знайомитись з англійським посудом XIX століття (40 роки).
Наразі досліджуємо антикварну англійську супницю з кришкою!
• Супниця - це столовий посуд, в якій суп або бульйон подають на стіл і з якої його розливають по тарілках, що використовувалась на урочистих заходах і під час важливих трапез, а також в повсякденному житті
Розглянемо її детальніше!
Біла глиняна супниця прикрашена трансферним принтом в коричневому кольорі з візерунком вітрильних човнів на воді, що є даниною поваги вітрильникам Ост-Індської торгової компанії та вітряних млинів. Має по боках розрізні стрічкові ручки і рифлений ободок з маленькими завитками.
Дно супниці з печатним знаком «Cauldon England»(Казанки Англії), друкований знак, що включає ініціали "BWM & Co", що використовувався в 1862-1904 роках. Реєстраційний номер 280075 вказує на те, що візерунок був вперше зареєстрований в січні-лютому 1874 року, № 8673, Defland – назва патерну.
• "BWM & Co" (Brown-Westhead Moore& Co) - виробники високоякісного глиняного посуду та порцеляни в Колдон-Плейс, Хенлі (район Шелтона), Сток-он-Трент , Англія. Також виробники сантехніки. Компанія заснована приблизно в 1862 році Джобом Ріджуеєм. До 1870-х років компанія була однією з найбільших в регіоні, в ній працювало понад 1000 співробітників. Він виробляв широкий асортимент їдальні і туалетного посуду з фаянсу і порцеляни, а також декоративних виробів з паріана, порцеляни з яєчної шкаралупи і майоліки, а також поставляв товари як для британських, так і для російських королівських сімей.
• Наступник – компанія Cauldon Ltd. Крім посуду для внутрішнього ринку Brown-Westhead, Moore & Co спеціалізувалася на посуді для експорту, і часто продукція маркується зарубіжним дистриб'ютором або продавцем.
 

#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #165Яворницький #фондиМКМ #знаминашаісторія #грудень2020 #MLTMuseumFromHome #MuseumFromHome