Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Круглий стіл - «Мелітопольський повіт у просторі і часі (1784-1923 рр.): історія, археологія, природа»

7 лютого 2019 року о 14.00 у Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл «З нами наша історія!». Тема круглого столу - «Мелітопольський повіт у просторі і часі (1784-1923 рр.): історія, археологія, природа». 
З нагоди знаменної дати утворення Мелітопольського повіту, організатори круглого столу та учасники зустрічі в своїх виступах нагадали про історичні події, які вирували на «просторі» Мелітопольщині у «часі» з 1784 року по 1923 рік, коли «повіт» за адміністративною реформою переведено в «округ». Серед виступів на історичну тематику – адміністративний устрій повіту, економіку, фінансові установи, воєнні дії і Революції. Присутнім було цікаво послухати про археологічні дослідження та історію лісорозведення в Мелітопольському повіті. Про свій досвід висвітлення краєзнавчих тем про минуле Мелітопольщини розповіли вчителі історії навчальних закладів Мелітополя. 
Серед доповідачів круглого столу були: Тетяна Шевченко-Чепелєва та Світлана Новгородська, співробітники краєзнавчого музею; Микола Крилов, кандидат географічних наук, доцент МДПУ, член «Спілки краєзнавців Мелітопольщини»; Ольга Заматаєва, заввідділом історії Кам’яної Могили, Національний історико-археологічний заповідник «Кам'яна Могила»; Ірина Голуб, вчитель географії, методист ліцею №19; Володимир Михайлов – кандидат історичних наук, старший викладач кафедри «Суспільно-гуманітарні науки» ТДАТУ; Тетяна Окружна – вчитель історії та правознавства ліцею №19, амбасадор Мелітополя; Валерій Сакун та Андрій Колісниченко члени «Спілки краєзнавців Мелітопольщини». 
Для круглого столу була підготовлена виставка предметів з музейних фондів, серед яких: портрет першопоселенця Мелітопольського повіту Віхляєва, паспорт Арсенія Сотенова кін. XIX ст., а також друковані видання з історії Мелітополя і повіту. 
Колектив Мелітопольського міського краєзнавчого музею дякує всім, хто прийняв участь у роботі круглого столу «З нами наша історія!».

Більше фото в альбомі https://www.facebook.com/pg/museummelitopol/photos/?tab=album&album_id=1233319573491502
#Знаминашаісторія #круглийстіл #Мелітополь #MLTmuseum #Melitopol