Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

«Наші друзі – птахи»

#програмаАрсеналІдейУкраїна #АрсеналІдейУкраїна#MLTMuseumSmartRoom

«Наші друзі – птахи»

В тому, що птахи - дійсно наші друзі, 6 квітня 2019 року впевнились учасники інтерактивної освітньо-виховної програми Мелітопольського міського краєзнавчого музею «Музейний вихідний»!
Наукові співробітники Анна Лиходід, Наталія Твердохліб та Олена Мельничук ретельно підготувались до цієї зустрічі, тож малеча дізналась багато нового і цікавого!
Щорічно в усьому світі 1 квітня відзначають важливе екологічне свято – Міжнародний день птахів (International Bird Day). Ця традиція зародилась у 1984 році в США, але завдяки ЗМІ стала широко відомою, і тепер в рамках біологічної програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» День птахів святкується по всьому світові. В цей день ми звертаємо увагу на проблеми охорони та збереження птахів. Тому, з 1 квітня, всі любителі пернатих можуть спорудити домівку для птахів, вийти на прогулянку і погодувати голубів. Або хоча б розповісти близьким людям про цей день, щоб ніхто не забував, що птахи – це дуже цінні істоти на планеті Земля.
Незважаючи на те, що птахи живуть понад 150 мільйонів років, немає на Землі такого куточка, де б їх не було. Вони всюди поруч з нами, але все ще не вивчені повністю. Сьогодні вчені знають майже 11 000 видів птахів, що живуть на нашій планеті. Природно при цьому, що їхній зовнішній вигляд є досить різноманітним і способи життя відрізняються.
В містах України виявлено близько 250 видів птахів із них - 6 видів занесені в Червону книгу України. В Мелітополі ж мешкає близько 120 видів птахів. 
Також діти дізнались, що є спеціальна наука, яка вивчає птахів – орнітологія, а орнітолог - це вчений, який вивчає птахів, і самі спробували себе в ролі справжніх орнітологів, коли розглядали будову птаха. Відвідавши фотовиставку Віктора Бусела «Птахи байрачних лісів» та тематичну виставку «Архітектура пташиних гнізд», маленькі науковці побачили як не лише як виглядають пташки, а ще й які гнізда вони собі будують.
Далі була надзвичайно цікава пізнавальна гра – діти мали відгадати птаха за його силуетом та звуком його співу! Наукові співробітники розповіли дуже багато цікавих фактів про кожну пташку, загалом про птахів і про те, що у багатьох країнах світу є свої національні птахи! У нас, українців, багато улюблених і шанованих птахів, серед яких кілька фактично вважаються народними символами. 
Не оминули увагою і найголовнішого птаха 2019 року - грака. Саме цій пташці був присвячений традиційний творчий майстер-клас. Тепер у кожного учасника зустрічі є власна оригінальна пташка, яка щодня нагадуватиме про Птаха 2019 року! 
Долучайтесь до нашої програми!
#дітивмузеї #САМЕТУТ #MLTmuseum #Melitopol #знайілюбисвійкрай#будьактивним_приходьдомузею #музейнапрограма #навчаємограючись#прагнизнатибільше #Мелітополь