Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

«Птахи байрачних лісів» та «Архітектура пташиних гнізд»

Які з пташок моделі та будівельники можна дізнатись в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї!

До середини травня в Мелітопольським краєзнавчому музеї городяни можуть познайомитися з надзвичайно цікавою фотовиставкою, героями якої стали незвичайні моделі - пернаті мешканці байрачних лісів (лісові масиви, що ростуть по дну і схилах балок (байраків). Знімки, представлений в експозиції, - частина колекції старшого наукового співробітника Національного природного парку «Великий Луг» і фотографа-анімаліста Віктора Бусела.
Фотографія часом допомагає не просто зафіксувати якийсь яскравий момент з життя пернатих, а й допомагає спостерігати і розпізнавати видовий склад орнітофауни. Для отримання хорошого результату автор не шкодував часу і за кілька місяців роботи зробив більше 3 тис. кадрів, а місцем «фотополювання» став заказник Лиса гора в околицях Василівки. Для виставки же Віктор Бусел відібрав майже два десятка робіт, назвавши її «Птахи байрачних лісів».
Крім того, щоб краще познайомити відвідувачів з нашими пернатими сусідами, співробітники відділу природи Мелітопольського міського краєзнавчого музею підготували тематичну виставку «Архітектура пташиних гнізд», на якій представлено 14 різноманітних за формою, розміром, матеріалами, місцем розташування пташиних гнізд з колекції, переданою до музею доктором біологічних наук, професором кафедри екологічної безпеки та раціонального природокористування Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б.Хмельницького Олександром Івановичем Кошелєвим. 
Тож яка пташка які гнізда будує, де мешкає, чим харчується і, найголовніше, як виглядає – дізнайтесь в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї на виставках «Птахи байрачних лісів» та «Архітектура пташиних гнізд»!
Телефони для довідок (0619) 44-45-14 або 096-177-97-14.

N.B. Бусел Віктор Анатолійович, старший науковий співробітник Національного природного парку "Великий Луг" (Україна, Запорізька область). 
«У моєму житті орнітологія завжди займала основну позицію в житті. В першу наукову експедицію потрапив ще в шкільні роки в 1991 році, за що вдячний керівництву "Азово-Чорноморської станції" (місто Мелітополь). Паралельно вивчення птахів завжди займався фотографією дикої природи. В даний момент основними об'єктами зйомок є птахи Нижньої Наддніпрянщини і поблизу лежать степові регіони Північного Приазов'я. Вітаю тематичне спілкування і будь-яку обґрунтовану критику на сторінках свого електронного журналу https://viktor-busel.livejournal.com/ »

#виставкавмузеї #птахибайрачнихлісів #архітектурапташинихгнізд#ВікторБусел #Міжнароднийденьптахів