Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

День неспішного мистецтва: антимарафон музейними залами

 

День неспішного мистецтва: антимарафон музейними залами

6 квітня о 15:00 Мелітопольський міський краєзнавчий музей приєднався до міжнародної акції День неспішного мистецтва та запросив своїх відвідувачів до неквапливого споглядання трьох мистецьких творів авторства Павла Редіна, які знаходяться в експозиційних залах музею. Завдяки спілкуванню з науковим співробітником музею Олександром Чухраєнком учасники акції дізнались про цього художника та по-новому поглянули на полотна, які до цього більшістю відвідувачів сприймались як гарна частина інтер’єру!
Незважаючи на те, що День неспішного мистецтва в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї видався справді «неспішним» - це був надзвичайно цікавий експеримент і для учасників, і для співробітників. Першим було незвично детально акцентуватись на окремому творі і не відволікатись на решту експонатів, а другим – забути про свої звичні обов’язки, не перетворюватись на екскурсовода, а просто допомагати гостям ділитися з іншими своїми спостереженнями та переживаннями під час акції. Але всі були згодні, що День неспішного мистецтва - чудова нагода відчувати емоції від споглядання мистецького твору, тож дозволяти собі розкіш повільного, зосередженого, спостережливого, вдумливого споглядання треба частіше!

Для Дня неспішного мистецтва було обрано три художні твори авторства Павла Федоровича Редіна:
1) Картина «Новоолександрівська слобода» (1972). 200 х 300 см. Полотно, олія. У співавторстві з Фоміним Анатолієм Никифоровичем.
2) Діорама «Амазонки на Кам'яній Могилі». Смирнов Ю.А. і Редін П.Ф. Полотно, олія. Кін. 1970 – поч. 1980-х рр.
3) Одна з його картин, найбільш просочених національним духом - «Портрет Т.Г. Шевченко. У Новопетровській фортеці (1961).

Також учасники акції дізнались, що Редін Павло Федорович народився 17 грудня 1917 року в Запоріжжі. Закінчив Харківську художню школу (1941). Працював в галузі станкового живопису. На полотнах його картин можна побачити Запорізький край з його легендарної Запорізькою Січчю, островом Хортиця, ДніпроГЕСом, з заводами Запоріжсталь, Дніпроспецсталь і Коксохім, з яких починалася індустріалізація країни. У живописному доробку художника відображений різноманітний образ нашої Батьківщини. Основні твори: «Щасливе дитинство (1941)»; «Дніпровська ГЕС ... (1957)»; «У заводському подвір'ї» (завод Запоріжсталь), «Домна Запоріжсталі» (1960) »; «З Історії Батьківщини» (1965) та інші. Плідно співпрацював з Мелітопольським краєзнавчим музеєм і працював у відділі окупації Запорізького музею. У співпраці з іншими художниками створив кілька творів, які досі прикрашають експозицію. Брав участь у республіканських виставках з 1945 року.
Помер Павло Федорович Редін 13 березня 1992 року і похований на Першотравневому кладовищі м.Запоріжжя.

Дякуємо всім, хто долучився за участь! І – до зустрічі наступного Дня неспішного мистецтва!

#Деньнеспішногомистецтва #SlowArtDay #MLTmuseum#Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей