Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

«Розмова про фінансову грамотність»

#MLTMuseumSmartRoom #АрсеналІдейУкраїна#розмовапрофінансовуграмотність

Як відомо, гроші - не благо, а всього лише засіб для його здобуття. 
Можливо, тема грошей ще не зовсім звична для нас з огляду на наше виховання, проте прищеплювати фінансову грамотність дітям необхідно - пояснити, звідки беруться ці папірці, що їх потрібно вміти заробляти, а ще - як планувати свої витрати й заощаджувати. Фінансова грамотність - навичка, якою має володіти кожна людина. Адже вміння розпоряджатись власними коштами дає змогу заощаджувати та планувати свій бюджет. До того ж питання фінансової грамотності суспільства є одним із найважливіших для економічного розвитку країни. Оскільки діти - майбутнє нашої держави, то розпочинати їхню економічну освіту потрібно з того віку, коли вони тільки починають взаємодіяти з грішми, тобто змалечку.
Тож 18 квітня 2019 року до Мелітопольського міського краєзнавчого музею поспішали дітлахи 3-Б класу ЗОШ №16, які хотіли дізнатися багато нового та цікавого. Наукові співробітники музею Анна Лиходід та Наталія Твердохліб підготували для них захоплюючу інтерактивну освітню зустріч «Розмова про фінансову грамотність». Адже в сучасному світі необхідно мати уявлення про фінансову систему своєї країни та за кордоном навіть дітям. 
На заході маленькі пізнайлики дізналися про історію грошей, банківську справу та її атрибути. Була гарна можливість переглянути тематичний мультфільм, наочно познайомитися із українськими банкнотами та їх особливостями; наприкінці все обговорили та зробити висновки. Під час інтерактивної гри «Порахуй і порівняй!» діти наочно продемонстрували свої навички, вміння і вправність у рахуванні грошей.
Окремою частиною зустрічі було знайомство з «MLT Museum Smart Room / Арсенал Ідей Україна » – спільним проектом Мелітопольського міського краєзнавчого музею та Благодійного фонду «Мистецький Арсенал», які разом з партнерами програми Арсенал Ідей Україна об’єднали свої зусилля задля формування нової платформи для пізнавального дозвілля, творчості й дослідництва, розвитку освітніх програм у сфері музейної справи.
Приходьте до музею! Нам є що вам показати, і чим здивувати!
#музей #museum #знаминашаісторія #фінанси #музейнапрограма#розмовапрофінансовуграмотність #MLTMuseumSmartRoom #мелітопольськийкраєзнавчиймузей #Мелітополь #Мелитополь#навчаємограючись #прагнизнатибільше #дітивмузеї#Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #MLTmuseum#АрсеналІдейУкраїна #музейнапрограма