Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

29 серпня о 15:00 пройшли урочисті збори в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї до 5-річниці Іловайської трагедії

29 серпня о 15:00 в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї до 5-річниці Іловайської трагедії відбулися урочисті збори, присвячені вшануванню загиблих захисників України.
На заході були присутні учасники АТО, волонтери, активна молодь міста, представники виконкому Мелітопольської міської ради. З промовами виступили: керуючий справами виконавчого комітету – Семікін Михайло, безпосередній учасник Іловайських подій Володимир Мінко - голова Союзу учасників АТО Мелітополя, журналіст Андрющенко Олександр, учасник АТО, автор та виконавець Давидович Руслан та директор краєзнавчого музею Ібрагімова Лєйла.
29 серпня – в цей день у 2014 році під містом Іловайськ Донецької області українська армія зазнала найбільших втрат у боях з російським окупантами, вже 5 років для українського народу цей день - день народної пам’яті. 
В цей День гідно і велично наш народ вшановує кожного воїна полеглого за Україну, згадуємо усі найтрагічніші бої за Іловайськ, Донецький аеропорт, Ізварине, Луганське летовище, Савур-Могилу, ІЛ – 76, Дебальцеве, Вуглегірськ, Степанівку, Станицю–Луганську, Широкіне, Мар’їнку, Попасну та за кожен метр нашої Батьківщини де війна забирала наших героїчних захисників.
Це важлива подія, яка є усвідомленням та визнанням на Державному рівні подвигу славних синів українського народу, полеглих за цілісність, суверенітет та незалежність нашої Батьківщини, визнання подвигу ВОЇНІВ, полеглих від збройної агресії Російської Федерації, це важливий крок в історії боротьби України за свою НЕЗАЛЕЖНІСТЬ.
Під час заходу переглянули відео-фрагменти на задану тематику: «Іловайськ-2014. Хронологія подій»» та «…Пам’яті героїв Іловайська».
По завершенню заходу на вічну пам’ять про загиблих Героїв України, які захищали незалежність нашої держави були покладені квіти на могили загиблих учасників АТО.