Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Години спілкування до Дня Українського козацтва Козацькому роду.

11 жовтня 2019 р. о 13 год. в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулася година спілкування до Дня Українського козацтва, який відзначатиме Україна 14 жовтня. В цей день християни відзначають Покрова Пресвятої Богородиці. Також, з 2014 року 14 жовтня відзначають День захисника України. І таким чином, 14 жовтня – три значні свята!!!
Сьогодні на годину спілкування були запрошені учні 8-а класу Спеціалізованої школи №23 м. Мелітополь.
Мета години спілкування - розширити знання з історії Запорозької Січі та козацтва, сприяти розвитку пізнавального інтересу, необхідності збереження культурної спадщини України, виховання патріотичного духу, глибокої поваги до Батькiвщини у кожного з присутніх.
Історія нашої Держави - це «Велика книга», яка складається з різних «сторінок» - славетних, переможних, трагічних, героїчних. А ще – в Україні були часи козаччини, які тривали майже 300 років - у XVII – XVIII ст. Україну називали «Країною козаків», а українців – козацькою нацією.
Хто ж такі козаки? Звідки пішов козацький рід і починалася Запорізька Січ? Відповідь на ці питання гості отримали на протязі «години спілкування». Козаки – це окреме і неповторне явище не тільки в українській історії, а навіть у світовій. Ніде у світі не було такого поняття як «Січ». Недаремно разом з мужністю, силою, хитрістю та розумом у козаків частенько зустрічається краплинка містики, яка робить їх чимось більшим, ніж просто воїнами. Козацтво стало організованою військовою силою, яка боронила наші землі від нападів зовнішніх ворогів. Козаки, це перш за все – воїни за духом і воювали вони за свободу!
Після презентаційного блоку «Козацькому роду нема переводу» гості музею прийняли участь у «козак - квесті» по залах 2 поверху ММКМ, який складався з 6 локацій. Всі питання локацій сформовані за козацькою тематикою і були «пристосовані», крім «козацького» розділу в експозиції «Наш край з XVст.- 1914 р.» до залів «Археологія» та «Природа краю».
Також в експозиції «Наш край з XV ст. - 1914 р.» учасники заходу побачили предмети побуту і зброю часів Запорозької Січі. Цікавими для учнів були розповідь про історичні події, які відбувалися на р. Молочна у XVII-XVIII ст.
Нажаль, сьогодні йдуть військові дії на Донбасі і нащадки запорозьких козаків боронять кордони і свободу України на Сході. Дійсно - козацькому роду нема переводу, але тому роду не буде переводу, в котрому браття милують згоду. Співробітники музею всім побажали миру в Україні та в Світі.
«Годину спілкування» підготувала співробітник ММКМ Шевченко Тетяна.