Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

8.11 Дискурс «Культурний Мелітополь на початку ХХ століття»

8 листопада о 14:00 годині в Мелітопольський міський краєзнавчий музей завітали учні старших класів школи №25. Для них співробітники музею підготували музейний дискурс, присвячений Дню працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Разом з ними ми поринули у подорож старою частиною міста Мелітополя. Дізналися багато цікавих фактів про наше місто та закріпили все захопливою інтерактивною частиною – вікториною та грою.

Розмовляли про те, що культурний розвиток Мелітополя хоча й мав свої регіональні особливості, але був невід’ємною складовою загальних процесів та світоглядних зрушень, що відбувалися в українській культурі у другій половині ХІХ – на початку ХХ століть. Він характеризується значною інтенсивністю. Найпоширенішими жанрами мистецтва стають музичний та театральний. Їхньому розвитку сприяла побудова у місті театрів та концертних майданчиків, діяльність товариства "Просвіта", навчальних закладів та окремих меценатів – поціновувачів високого мистецтва. Творчість місцевих аматорів яскраво урізноманітнювали гастролери – українські, російські та західноєвропейські митці.

Зробили висновки про те, що на початку ХХ століття у Мелітополірозпочалосяствореннякультурноїінфраструктури (театри, кінотеатри, бібліотеки, музична школа, парки з естрадамитощо), містонабуловисокого статусу одного з культурнихцентрівПівнічногоПриазов’я, булизакладенітрадиції, щосприяли активному культурному розвиткурегіону у наступніісторичніперіоди.

Під час проведення дискурсу гості жваво обговорювали тему та залюбки відповідали на питання. Вкінці зустрічі школярі змогли ознайомитися з експозицією музею на задану тему. Та пішли з гарним настроєм та запасом нових знань.