Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Ми живемо в одній державі, і значить всі ми – українці!!!

Ми живемо в одній державі, і значить всі ми – українці, і всіх нас має єднати любов до своєї країни! Щоб цінувати свою свободу і незалежність, треба знати свою історію – той довгий і важкий шлях, який передував утворенню у 1991 року самостійної держави. Про основні події на шляху до незалежності України можна дізнатись просто проходячи позв будівлю музею. До Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України співробітники Мелітопольського міського краєзнавчого музею підготували у вікні-вітрині тематичну виставку «Нас єднає любов до України!».
Отже, 4 березня 1917 року було створено Українську Центральну Раду, а вже 1 квітня в Києві пройшла 100-тисячна демонстрація на підтримку УЦР під гаслом «Автономію Україні!».
7 листопада 1917 року Центральна Рада проголошує ІІІ Універсал, котрий передбачає створення Української Народної Республіки, в той час, як у Львові фігурувала Західноукраїнська народна республіка.
22 січня 1918 року Центральна Рада проголошує ІV Універсал, що визначає Українську Народну Республіку «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу».
22 січня 1919 року – підписання Акта злуки УНР і ЗУНР. Цього дня український народ нарешті об’єднався в межах однієї незалежної української держави!
15 березня 1939 року Сейм Карпатської України проголосив Карпатську Україну незалежною державою.
30 червня 1941 року в окупованому Німеччиною Львові проголошено відновлення Української Держави.
16 липня 1990 року Верховною Радою Української РСР прийнято Декларацію про державний суверенітет України.
Після провалу в Москві серпневого путчу 1991 року 23 серпня група народних депутатів України внесла блакитно-жовте знамено у сесійну залу Верховної Ради тоді ще УРСР, яке всі депутати зустріли стоячи і тривалими оплесками.
24 серпня 1991 року Верховною Радою Української РСР прийнято Акт проголошення незалежності України. Після проголошення Акту про незалежність України над будинком Верховної Ради замайорів синьо-жовтий прапор.
18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України своєю Постановою «Про прапор України» фактично надала синьо-жовтому біколору статус офіційного прапора країни.
1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України.
28 січня 1992 року сесія Верховної Ради України прийняла Постанову "Про Державний прапор України". Ним став саме національний синьо-жовтий стяг з відношенням сторін (довжини до ширини) 3:2. Державний Прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, символ її суверенітету й уособлення самобутності та спадкоємності державотворчих традицій.
22 серпня 1992 року президент Української Народної республіки в екзилі (у вигнанні) Микола Плав'юк урочисто, у присутності президента, голови Верховної Ради і прем'єр-міністра України склав повноваження Державного Центру (ДЦ) УНР і проголосив молоду державу правонаступницею УНР.
23 серпня 2004 року було офіційно встановлене державне свято – День державного прапора України. Указом Президента від 7 серпня 2009 року заснована щорічна офіційна церемонія підняття прапора 23 серпня о 9-й годині по всій Україні.
Крім того. у холі Мелітопольського міського краєзнавчого музню можна ознайомитись з інформаційно-пізнавальною міні-виставкою до Дня Прапора України та до Дня Незалежності України, а також інших важливих свят і подій, які ми відзначаємо у серпні...
Приходьте до музею – ми завжди раді зустрічі з вами!!!
#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #ДеньДержавногоПрапораУкраїни #ДеньНезалежностіУкраїни #насєднаєлюбовдоУкраїни #знаминашаісторія #Декларація30 #інформаційнийдайджест #виставкавмузеї #Мелітополь #САМЕТУТ #серпень2020