Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Онлайн презентація книги мелітопольського автора Сергія Івановича Авдєєнка «Привет из Мелитополя. Очерки, рассказы, стихотворения»

17 грудня в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулась онлайн презентація нової книги мелітопольського автора Сергія Івановича Авдєєнка «Привет из Мелитополя. Очерки, рассказы, стихотворения».

Це книга про людей, які любили своє місто, про літератора краєзнавця Павла Дзяковича та літератора і музиканта Івана Корвацького, які жили в Мелітополі в кінці ХІХ- на початку ХХ століття і стали засновниками літературного процесу в місті.

 

Перший розділ книги присвячений історику, письменнику, краєзнавцю, збирачу українського фольклору та археологічної старовини – Павлу Дзяковичу. Павло Каетанович – автор першого історичного дослідження минулого Мелітопольського краю «Очерк города Мелитополя и его уезда в географическом отношении» (1899). У 1860-х роках був гласним Мелітопольського земства, членом міської управи, завідувачем міського саду. Автор книги у своєму виданні розповідає як саме він дізнався про Павла Дзяковича, наводить його біографію, адаптовану частину праці краєзнавця, його поезію та прозу.

 

Другий розділ книги присвячений  Івану Корвацькому, журналісту, письменнику, композитору, одного з перших поетів Мелітополя. Сергій Авдєєнко в своїй книзі розповідає про долю сина мелітопольського земського лікаря, садівника і краєзнавця Андрія Корвацького. В цьому розділі біографія Івана  Андрійовича, його поезія, фото.

 

Презентація книги відбувалася в прямому ефірі на сторінках краєзнавчого музею в соціальних мережах Facebook та Instagram.

 

https://www.facebook.com/museummelitopol

https://www.instagram.com/melitopolmuseum