Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

«Мелітопольські краєзнавчі читання. Матеріали ІІІ Відкритої регіональної науково-практичної конференції»

14 вересня 2017 року  о 14 годині в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулась презентація наукового видання «Мелітопольські краєзнавчі читання. Матеріали ІІІ Відкритої регіональної науково-практичної конференції»!

Це  - вже третій збірник по матеріалам музейних конференцій, який обов’язково стане в пригоді всім, хто цікавиться історією та природою рідного краю! 35 статей 50 авторів увійшли до цього видання, розділеного на наступні розділи: «Природниче краєзнавство», «Історичне краєзнавство», «Туристичне краєзнавство», «Теорія і практика музейної справи» та «Персоналії»

Хочеться звернути окрему увагу на оновлений дизайн обкладинки, за який виражається подяка фотографу музею Сергію Сьомику та видавцю Тетяні Однорог.

На презентації всі автори отримали свої примірники та обговорили плани і перспективи розвитку краєзнавства на Мелітопольщині в майбутньому.

Організаційний комітет конференції висловлює щиру вдячність всім, хто долучився до своєрідного свята краєзнавства, яке  відбулося сьогодні  у Мелітопольському міському краєзнавчому музеї, та запрошує всіх готуватись вже до IV  Відкритої регіональної науково-практичної конференції «Мелітопольські краєзнавчі читання »!

З ІСТОРІЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

14 грудня 2012 року в музеї пройшла перша за роки незалежності України науково-практична конференція«Мелітопольські краєзнавчі читання», на якій з досить цікавими доповідями виступили вчені та краєзнавці нашого краю, обмінялись досвідом та думками, матеріали конференції було узагальнено та видано збірку - .

28 травня 2013 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї було презентовано збірник статей "Мелітопольські краєзнавчі читання" по матеріалам регіональної науково-практичної конференції.

"Так як це досить значуща подія для нас, ми вирішили зібрати авторів, в урочистій обстановці презентувати збірку і вручити його їм", - сказала директор МКМ Л. Ібрагімова, - адже останній подібний видання "Гортаючи минулого сторінки ..." - збірник наукових статей наукових співробітників та краєзнавців побачило світ в 1991 р

29 авторів взяло участь у створенні збірки, до якого увійшли 33 статті. Видання призначене для істориків, краєзнавців, працівників освіти, учнів шкіл - всіх, хто цікавиться історією рідного краю.

11 грудня 2014 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї пройшла ІІ Відкрита регіональна науково-практична конференція «Мелітопольські краєзнавчі читання». Співорганізаторами конференції виступили виконавчий комітет Мелітопольської міської ради та відділ культури Мелітопольської міської ради.

Збірник, складений на основі матеріалів цієї конференції, від першого відрізняє більш широкий «географічний» охоплення - статті надали наші колеги-музейники, історики та науковці із Запоріжжя, Якимівки, Бердянська, Суботова, Пирогова.  Матеріали ІІ Відкритої регіональної науково-практичної конференції «Мелітопольські краєзнавчі читання » об’єднали 30 статей 35 авторів.

16 грудня 2016 року відбулась ІІІ Відкрита регіональна науково-практична конференція «Мелітопольські краєзнавчі читання », яку можна сміливо назвати Міжнародною, оскільки в ній прийняв участь навіть автор зі Словаччини – Ян Вайс!