Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

#ВідРеставраціїДоЕкспозиції

#ВідРеставраціїДоЕкспозиції

Мелітопольський міський краєзнавчий музей має фонд, що налічує майже 70 тис. музейних предметів. Значна їх частина зберігається протягом тривалого часу і, відповідно, у певний період потребує реставрації.

Реставрація у музейній справі – це здійснення комплексу науково обґрунтованих заходів щодо зміцнення фізичного стану та поліпшення зовнішнього вигляду, розкриття найбільш характерних ознак, відновлення втрачених або пошкоджених елементів музейних предметів та предметів музейного значення із забезпеченням збереження їх автентичності. В українській традиції реставрація включає усі види робіт, спрямованих, насамперед, на збереження пам’ятки історії та мистецтва (консервація), а також виявлення її автентичних частин (розкриття) та повернення їй естетичних якостей (доповнення).

Оскільки спеціалізований реставраційний підрозділ у Мелітопольському міському краєзнавчому музеї не передбачений, ми, починаючи з 2012 р., у питаннях реставрації музейних предметів плідно співпрацюємо з Національним науково-дослідним реставраційним центром України. Співпраця розпочалася з того, що з музейної колекції методичною радою було відібрано предмети, що потребували першочергової реставрації, і 2013 р. художники-реставратори Харківської філії ННДРЦУ розпочали консерваційно-реставраційні роботи.

Щороку на реставрацію відправлялося від двох до п’яти музейних предметів, отже, за вісім років співпраці Харківською філією було реставровано 19 музейних предметів. Більша частина з них, - а це старовинні ікони, картини знаних художників, керамічні вироби, речові пам’ятки, документи, - представлені в музейній експозиції, інші можна побачити у тематичних виставках. До уваги наших прихильників та шанувальників, а також усіх, хто цікавиться історією рідного краю, пропонуємо історію кожного з таких музейних предметів.

#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #фондиМКМ #знаминашаісторія #вересень2021 #MLTMuseumFromHome #MuseumFromHome