Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

День домашніх тварин

Сьогодні – справжнє свято для тих, хто обожнює кішок, собак, папуг та інших домашніх тварин. Подія має міжнародний характер та називається Всесвітнім днем домашніх тварин. Тварини не дарма називаються меншими братами людини, адже вони потребують турботи та піклування. Особливо це стосується домашніх вихованців, які цілковито залежать від свого господаря.

Ініціативу запровадити свято для квартирних вихованців виникло у представників руху за захист природи. Ідея була представлена під час Міжнародного Конгресу, який відбувся в Італії в 1931 році. Тоді на з’їзд зібралися представники різних організацій, які займалися питаннями захисту довкілля та охорони природи і екології.

Метою впровадження свята, присвяченого беззахисним вихованцям людини, було викликати у серці кожного мешканця планети почуття турботи, доброти та співчуття у відношенні до тварини. Люди мають пам’ятати, що вони несуть відповідальність за кожну приручену ними тваринку. Основною ідеєю та гаслом свята стали слова з всесвітньо відомого твору А. Сент-Екзюпері «Маленький принц» – «Ми несемо відповідальність за тих, кого приручили».

Завдання людства – нести відповідальність за кожну живу істоту і пам’ятати, що вони – наші менші брати, а не об’єкти для гри та розваг.