Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Дайджест-імпреза «ВИДАТНІ ОСОБИСТОСТІ МЕЛІТОПОЛЯ» НЕПОМНЯЩА Світлана Володимирівна

Дайджест-імпреза «ВИДАТНІ ОСОБИСТОСТІ МЕЛІТОПОЛЯ»

НЕПОМНЯЩА Світлана Володимирівна (23.01.1952) – мелітопольська письменниця і поетеса, голова Мелітопольського літературного об'єднання ім. Павла Ловецкого (з 2008 р.), ініціатор випуску та редактор газети «Мелітополь літературний».

Народилася 23 січня 1952 року. Творчий шлях Світлани Володимирівни почався в 12 років, коли вона написала перше у своєму житті вірш «Ми пам'ятаємо героїв твоїх, Мелітополь», присвячене визволенню рідного міста від фашистів.

Творчість захопила дівчинку, вона постійно розвивала свої літературні здібності. Але після закінчення школи майбутню професію вибрала технічну – інженера, і в 1969 році поступила на ремонтний факультет МІМСГ. Цікавий факт: твір на вступному іспиті С. Непомняща написала... у віршах. Продовжує писати вірші і в інституті, виконує обов'язки заступника редактора інститутської газети «Наждак».

Закінчивши МІМСГ, їде по направленню в Київський НДІ, працює над дисертацією. Але молодому спеціалісту довелося повернутися в Мелітополь, так вже склалися обставини. Працює інженером-конструктором на заводі «Старт», а через деякий час уже очолює конструкторське бюро цього підприємства. А ще пише вірші і прозу російською та українською мовами.

Друкувалася в періодичній пресі Мелітополя та Запоріжжя, міжнародних, закордонних, обласних та міських літературних альманахах. У 1977 році С. Непомняща приходить вперше в літературне об'єднання ім. Павла Ловецкого. З 6 липня 2008 року - голова Мелітопольського ЛІТО, а з 2009 – художній редактор газети «Мелітополь літературний».

У творчій скарбничці Світлани Непомнящої – повісті, оповідання, есе, вірші, твори для дітей російською та українською мовами. Приємні слуху рими творчості надихнули місцевих композиторів на написання музичних композицій. Як зазначає Світлана Володимирівна, в її творах герої живуть, помиляються, шукають, думають. У них є мораль, але немає моралізаторства, нав'язування своєї думки і точки зору.

Відділ Культури Мелітополь

#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #СвітланаНепомняща #ВидатніособистостіМелітополя #письменникиМелітополя #видатнімелітопольці #дайджест #музейнапрограма #Знами_нашаісторія #museumofUkraine #помузеям #краєзнавчиймузей #музеїУкраїни #управління_культури_та_молоді #Мелітополь #САМЕТУТ #січень2022