Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

День Соборності України

Щороку 22 січня відзначається День Соборності України – одне зі знакових свят українського державотворення. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

До цієї важливої та знакової дати співробітники Мелітопольського міського краєзнавчого музею у вікні-вітрині підготували тематичну виставку «Обличчя Соборності». Просто проходячи повз музей ви зможете дізнатись про державних та громадських діячів, які брали участь у підписанні Акту Злуки з обох сторін. Нагадаємо – учасники підписання Акта Злуки з боку УНР: Симон Петлюра, Володимир Винниченко, Федір Швець, Панас Андрієвський, а з боку ЗУНР: Василь Стефаник, Лонгин Цегельський, Дмитро Левицький, Андрій Шміґельський, Тимотей Старух. Крім того, ви зможете дізнатись про історичні передумови підписання та традиції святкування цього дня в різні роки.

День Соборності України – свято, яке символізує єдність українських земель, адже цього дня відзначається і День Соборності, і перше проголошення незалежності України. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Тож прийміть найщиріші привітання з нагоди найвеличнішого свята українського народу – Дня Соборності України! Нехай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу!

Відділ Культури Мелітополь

#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #ДеньСоборностіУкраїни #ОбличчяСоборності #виставкавмузеї #Знами_нашаісторія #museumofUkraine #помузеям #краєзнавчиймузей #музеїУкраїни #САМЕТУТСоборнаУкраїна #управління_культури_та_молоді #Мелітополь #САМЕТУТ #січень2022