Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Персональна виставка народного майстра Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ніни Коровець

26 січня 2022 року о 14.00 в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулась презентація персональної виставки народного майстра Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ніни Коровець, учасниці народної аматорської організації майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Надiя». На виставці «Світ краси, створений руками» представлено понад 100 робіт, виконаних в різних техніках і з різних матеріалів, зокрема – рушники, сорочки, вишиті картини, ікони, декоративні мініатюри, капелюшки, скриньки, гаманці, писанки, вишиті нитками, бісером та стрічками, новорічні вінки, ялинкові прикраси з фоамірану, розписні кулі.

Ніна Федорівна Коровець народилась в місті Єгор’євськ Московської області. Після закінчення підмосковного станкобудівного технікуму в 1981 році приїхала в Мелітополь за розподілом. Працювала на заводі ім. 23 жовтня. Потім настали скрутні часи, скорочення, безробіття… І Ніна Федорівна відкрила для себе світ рукоділля! В 2000 році вступила до спілки майстрів народного мистецтва «Надія» під керівництвом Заслуженого майстра народної творчості Надії Михайлівни Денисюк. Роботи мелітопольських майстринь постійно представлені на виставках у містах України та за кордоном і Ніна Коровець є активною учасницею кожної з них (загалом, понад 70). В своєму арсеналі має десятки відзнак і нагород, а її рушники, сорочки, вишиті стрічками мініатюри мають мешканці багатьох країн світу (було навіть спеціальне замовлення для мешканки Австралії!). У 2002 році Ніна Коровець отримала звання майстра декоративно-прикладного мистецтва, а у 2019 році – народного майстра Національної спілки майстрів народного мистецтва України!

Крім вишивання, пані Ніна ще й збирає старовинні рушники – зараз в її колекції їх понад 50, і один з них – кролевецький – вона передала до фондового зібрання Мелітопольського міського краєзнавчого музею!

За словами Ніни Коровець, захопилася вишиванням вона у 19 років, коли приїхала у гості до подруги у Рівенську область.

«У мене, немов очі розплющилися. Я побачила блакитність неба, зелень трави, білі хмари. І так захотіла вишивати, що відразу попросила подругу навчити мене», - згадує Ніна Федорівна.

Працюючи оператором у тепломережі, будучи дружиною, мамою та господинею, вона знаходить час на улюблене заняття, удосконалюється у різних стилях вишивки. Її творчий шлях та розвиток можна простежити у роботах на виставці.

Попередня персональна виставка Ніни Коровець в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї була аж в 2012 році. 50 дивовижних за віртуозністю виконання рушників, картин, портретів, сорочок-вишиванок були представлені тут. І, нарешті, майже через 10 років ми знову милуємося її надзвичайними роботами.

Виставка працюватиме до середини березня і ми запрошуємо всіх мелітопольців та гостей міста поринути у світ творчості та краси від Ніни Коровець.

#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #НінаКоровець #ВидатніособистостіМелітополя #народниймайстерНСМНМУ #рукоділля #культурнийМелітополь #вишивка #виставкавмузеї #Знами_нашаісторія #museumofUkraine #помузеям #краєзнавчиймузей #музеїУкраїни #управління_культури_та_молоді #Мелітополь #САМЕТУТ #січень2022