Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

Тематичний проєкт «Всеукраїнська акція «Честь та гідність. Державні та військові символи в Україні – традиції народу»

21 січня 2022 року о 14.00, напередодні одного з найважливіших державотворницьких свят – Дня Соборності України, в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї за підтримки Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької обласної державної адміністрації та @Мороко Влад відбулась презентація виставки тематичного проєкту «Всеукраїнська акція «Честь та гідність. Державні та військові символи в Україні – традиції народу» за ініціативи Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація інтернів Верховної Ради України» та підтримки Міністерства молоді та спорту України. В рамках акції створено пересувну експозицію мілітарних прапорів, яка мандрує Україною. Виставку вже бачили мешканці Донбасу та Півдня України, була вона і на Харківщині, мандрувала Західними областями.

Інтеграційні процеси, що відбуваються в Україні останнім часом, пробудження національної свідомості, громадянської ініціативи, виникнення різних громадських рухів, розповсюдження волонтерської діяльності відбуваються на тлі сплеску інтересу і прояву патріотичних почуттів і нових ставлень до історії, культури, релігії, традицій і звичаїв нашого народу.

Зараз як ніколи потрібні нові підходи до виховання патріотизму молоді. При цьому треба пам‘ятати, що Україна має багатовікову історію, культуру, державність – це може бути підґрунтям для виховання молоді та переосмислення їй минулого і побудови майбутнього.

Важливу роль у просвітницькій діяльності посідає відновлення історичної пам’яті про один із національних символів України – Державний Прапор. В прапорі зашифрована вся історія та міць країни, її культурні надбання, мрії по майбутнє народу.

Українська нація має тисячолітню історію. Історію повну перемог та звитяги. Змінювалися форми організації Держави – Київська Русь, Велике Князівство Литовське, Річ Посполита, Козаччина та Гетьманщина, Українська Народна Республіка та Українська Держава – різні форми та назви – проте єдина суть: українська нація завжди мала власну державу, зберігаючи тяглість державницьких традицій в сторіччях та людях, символах та традиціях.

Виставка має чотири тематичні блоки.

Перший блок – прапори пов’язані з історією Київської Русі.

Другий блок – прапори, що мають походження з часів славної Козаччини та Гетьманщини.

Третій блок – прапори пов’язані із 100-річчям Української Революції початку ХХ століття, української армії часів УНР, ЗУНР, Української Держави та Директорії. Є в цьому блоці прапори і повстанських рухів – холодноярівців та махновців.

І четвертий блок – це прапори, що ілюструють сучасне українське військо. Тут проспори як ЗСУ, НГ та прикордонної служби, так і добровольчих підрозділів.

#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #ПрапориУкраїни #військовіпрапори #виставкавмузеї #Знами_нашаісторія #museumofUkraine #помузеям #краєзнавчиймузей #музеїУкраїни #ДеньСоборностіУкраїни #Департамент_культури_та_інформаційної_політикиЗОДА #САМЕТУТСоборнаУкраїна #управління_культури_та_молоді #Мелітополь #САМЕТУТ #січень2022