Мелітопольський міський краєзнавчий музей

УВАГА!!!

З 08.11.21 краєзнавчий музей продовжує свою роботу за звичайним графіком

Вт.-Нд., з 9.00 до 16.00.

Для того, аби відвідати музей, вам потрібні: 
 - або сертифікат щодо вакцинації від COVID-19;
 - або негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 72 години до відвідування музею;
- або довідка про одужання після COVID-19.

 

Адреса:
72312, Запорізька обл.,
м. Мелітополь,
вул. М. Грушевського, 18
Вартість вхідного квитка:

пільговий - 10-00 грн

повний - 30-00 грн

тел. 38(0619) 44-45-14
096-177-97-14

«КРИМ МАНДРУЄ: МЕЛІТОПОЛЬ» – виставка, присвячена історії та культурі корінного населення Криму

«КРИМ МАНДРУЄ: МЕЛІТОПОЛЬ» –

виставка, присвячена історії та культурі корінного населення Криму

Мелітополь долучився до проєкту Шлях/Yol, який має на меті відродити знання про кримськотатарські культуру, традиції, історію, мистецтво, освіту і релігію, – а саме до його музейної складової – міжмузейного проєкту «Крим мандрує», який передбачає проведення серії виставок в музеях України.

15 лютого 2022 року о 14.00 в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки «Крим Мандрує: Мелітополь». Виставковий проєкт показує ШЛЯХ кримськотатарського народу – його багатовікову історію державності, традицій, освіти, релігії, обрядів, побуту, мови, фольклору і мистецтва.

Цей проєкт поглиблює знання відвідувачів про кримськотатарську культуру і розповідає про кримських татар як корінний народ України, а їх культурне надбання та духовну і матеріальну спадщини – як невід’ємні частини загальноукраїнської; відкриває «шлях» до актуалізації потреби у пізнанні неміфизованої української, зокрема кримськотатарської, історії та особистісному сприйнятті глядачами культури Криму як своєї, близької, рідної.

На виставці представлено 22 плакати, які ілюструють багатовікову історію державності кримськотатарського народу, починаючи з його етногенезу і закінчуючи знаковими історичними особами, громадськими діячами, всесвітньо відомими вченими, артистами. Окремі банери розкривають теми духовної та матеріальної культури з найхарактернішими ремеслами, традиційними костюмами. Представлені матеріали також розповідають про освіту, побут, мову, фольклор і мистецтво Криму. Частина виставки – це барвисті фотографії Ханського палацу, які супроводжують короткий історичний опис.

Автор ідеї та текстів виставки – Аблаєва У О., канд.іст.наук; автори фото Ханського палацу – Сальников І., Темна Ст.

Виставка триватиме до 27 лютого 2022 року.

Проєкт реалізується ГО «Ель Чєбєр» за підтримки Український культурний фонд,Ukrainian Institute - Український інститут і Кримський дім. Партнерами проєкту стали Український інститут національної пам’яті, Музей Івана Гончара (Ivan Honchar Museum), ГО Кримська родина,ГО Eleos-Ukraine, ГО «СВІТАРТА», ГО «Центр етнологічних і політичних досліджень Криму» та інші.

#MLTmuseum #Мелітопольськийміськийкраєзнавчиймузей #Криммандрує #КримМандруєМелітополь #ШЛЯХ #Шлях_Yol #відвідаймузей #виставкавмузеї #КримНАШ #історіяКриму #культурнийМелітополь #Знами_нашаісторія #museumofUkraine #помузеям #музейвдеталях #краєзнавчиймузей #музеїУкраїни #управління_культури_та_молоді #Мелітополь #САМЕТУТ #лютий2022